BA proizvodi BA proizvodi BA proizvodi BA proizvodi BA proizvodi BA proizvodi BA proizvodi BA proizvodi BA proizvodi
>

Zadnje slike

Kalendar

Studeni 2014
N P U S č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
  • Stranica:
  • 1

Tema:

Pšenične klice 04 Sij 2011 14:59 #531

Evo otvaram novu temu vezano za pšenične klice. Zanima me dali se može napraviti zamjena? I koji su ti proizvodi sa kojima se može zamjeniti?

Re: Pšenične klice 04 Sij 2011 16:19 #532

  • žac
  • Izvan mreže
  • DOMAĆIN
  • Postovi: 1751
Nemože, naravno! Klice opčenito su čudo života na zemlji. Nevjerojatna akumulirana energija.
Što se tiče zamjena, teško se može postični slična kombinacija nutrijenata, masnoča-proteina-vitamini-uh. Zato, klice su klice!

Re: Pšenične klice 04 Sij 2011 18:13 #533

Žac koliko koštaju p klice kod vas? Ovde je dosta skupo 200g 3.45€

Re: Pšenične klice 04 Sij 2011 19:15 #534

  • bernard
  • Izvan mreže
  • Senior Fisher
  • Postovi: 61
to si valjda nesto zamjenil,u austriji je kila ispod 1€

Re: Pšenične klice 04 Sij 2011 19:28 #535

Re: Pšenične klice 04 Sij 2011 21:54 #543

  • bernard
  • Izvan mreže
  • Senior Fisher
  • Postovi: 61
weizenkeime,to je to,sutra bum ja pogledal kolko kosta:)

Re: Pšenične klice 05 Sij 2011 08:56 #550

  • Sonic
  • Izvan mreže
  • Expert Fisher
  • Postovi: 116
Kolko od svega vrijednog ostaje u prženim pšeničnim klicama?

Re: Pšenične klice 05 Sij 2011 09:18 #551

  • bernard
  • Izvan mreže
  • Senior Fisher
  • Postovi: 61


evo da nebi bilo zabune

Re: Pšenične klice 05 Sij 2011 09:18 #552

  • žac
  • Izvan mreže
  • DOMAĆIN
  • Postovi: 1751
Nadrapa uglavnom onaj proteinski dio,prženje je uglavnom postupak koji se radi da bi klice bile ukusno bile privlačnije i sličnije drugoj hrani za ljudsku upotrebu. Krače termičke obrade kao naše kratko kuhanje ne stvaraju gotovo nikakav negativni pomak u nutritivnom dijelu.

Re: Pšenične klice 06 Sij 2011 08:35 #571

  • carpmen
  • Izvan mreže
  • Fresh Fisher
  • Postovi: 2
dali ko zna gde se mogu kupit te klice u Slo.?

rođen da peca, a teraju ga da radi...

Re: Pšenične klice 06 Sij 2011 09:54 #572

To lahko kupiš na oddelku za zdravo prehrano imaš jo v BTC-ju.Samo se mi zdijo dragi ali pa jaz ne najdem ceneje. Ben pravi da ga pšenični kalčki stanejo v Avstriji 1kg okrog 1€ pri nas sem našel samo 200g za 3€ kar je brutalno drago.

Re: Pšenične klice 06 Sij 2011 11:56 #577

  • carpmen
  • Izvan mreže
  • Fresh Fisher
  • Postovi: 2
kakva je svrha tih klica u boili i kakve su preporučene doze u mix-u?

rođen da peca, a teraju ga da radi...

Re: Pšenične klice 07 Sij 2011 13:17 #595

  • Sonic
  • Izvan mreže
  • Expert Fisher
  • Postovi: 116
nutritivnost (gore je žac napisal kaj sve u njima ima)...doziranje 5%

Re: Pšenične klice 07 Sij 2011 13:47 #599

  • žac
  • Izvan mreže
  • DOMAĆIN
  • Postovi: 1751
Doziranje nije ograničeno na tih 5%, taj postotak osigurava efekt namirnice. Veće doze pak nutritivnu zamjenu za druge namirnice sličnog izvora ali puno lošijeg sastava.
Uglavnom, kombinacija nutrijenata je puno kvalitetnija pa samim gtime i iskorištenje ukupnog mixa i njegova probavljivost.

Re: Pšenične klice 27 Sij 2011 15:46 #1156

  • grivadi
  • Izvan mreže
  • Junior Fisher
  • Postovi: 31
žac napisao:
Nadrapa uglavnom onaj proteinski dio,prženje je uglavnom postupak koji se radi da bi klice bile ukusno bile privlačnije i sličnije drugoj hrani za ljudsku upotrebu. Krače termičke obrade kao naše kratko kuhanje ne stvaraju gotovo nikakav negativni pomak u nutritivnom dijelu.
koje su bolje neprzene ili przene klice? ja sam kupio neke przene u konzumu

Re: Pšenične klice 27 Sij 2011 16:06 #1157

  • šaki
  • Izvan mreže
  • Senior Fisher
  • Postovi: 57
grivadi napisao:
žac napisao:
Nadrapa uglavnom onaj proteinski dio,prženje je uglavnom postupak koji se radi da bi klice bile ukusno bile privlačnije i sličnije drugoj hrani za ljudsku upotrebu. Krače termičke obrade kao naše kratko kuhanje ne stvaraju gotovo nikakav negativni pomak u nutritivnom dijelu.
koje su bolje neprzene ili przene klice? ja sam kupio neke przene u konzumu


Bolje su ti nepržene,,ali ja isto koristim te pržene iz konzuma pošto ne mogu nabaviti te iz mlina..

Re: Pšenične klice 10 Ožu 2011 18:43 #2245

  • Sonic
  • Izvan mreže
  • Expert Fisher
  • Postovi: 116
Uzgojio sam za svoje potrebe prehrane pšenične klice.
Evo kako izgledaju


Uploaded with ImageShack.us
A moje pitanje je koji je postupak da bi se stavile u mix odnosno boile.
Pretopstavljam da ih treba posušit i samljet...ili se možda varam??
Ovako sada su mokre i držim ih u frižideru u otvorenoj vrečici....sutra uglavnom idu na salatu

Re: Pšenične klice 11 Ožu 2011 19:25 #2262

  • žac
  • Izvan mreže
  • DOMAĆIN
  • Postovi: 1751
Da se to i ovako i onako zarolati, sve ima svoje čari!

Re: Pšenične klice 28 Stu 2011 13:55 #6118

  • OKUMA
  • Izvan mreže
  • Junior Fisher
  • Facebook: Stolarija Hegedić
  • Postovi: 33
pozdrav,

ja sam isto uzgojio klice kao i sonic i mislim ih samo posusiti na zraku i samljeti zajedno sa zrnom psenice i staviti u miks.

ili ima neki bolji nacin?

u ovo hladnije vrijeme su kod mene na vodi šarkiji poceli dosta dobro primati bojilu s aromom ananasa,pa me zanima da li ima smisla kupovati suhi ananas u konzumu i samljeti u miks.probat cu svakako,samo me zanima vase misljenje i iskustva

Re: Pšenične klice 28 Stu 2011 17:43 #6119

  • žac
  • Izvan mreže
  • DOMAĆIN
  • Postovi: 1751
Svaki mlin kod mljevenja brašna mora odstraniti klicu. Znači svaki ju mlin ima u nekom obliku, dali kao posebnu ili kao neke vrste stočnog brašna.
Znači klica ima samo treba malo potegnuti za nabaviti, i ponekad se radi o večim količinama. Nije na odmet spomenuti da je trajnost klica u idealnim uvjetima 3 mjeseca.

Što se tiče ananasa arome i voča ananasa. Šaran uzima tu aromu zbog njenog sastava koji se prvenstveno sastoji od kiselina koje se u spomenutim uvjetima odlično šire vodom. To nema veze sa ananas voćem. Tako da se nemoraš izlagati prevelikom trošku nego jednostavno sa kojim ml mirisa recimo ester pineaple riješiš stvar što se tiče arome boile, naravno da bi aromu sagledao kao cjelinu trebaš riješiti i okuse. Znaći neko sladilo, neki pojačivač ili nešto kao cream cajouser i slično.

Ove klice koje si proklijao ubaci u mix sa ili bez mljevenja, zajedno sa zrnom.

Re: Pšenične klice 28 Stu 2011 20:15 #6120

  • OKUMA
  • Izvan mreže
  • Junior Fisher
  • Facebook: Stolarija Hegedić
  • Postovi: 33
hvala na savjetima

bas sam malo prije odustal od mljevenja voca,jer je jako gumenasto i nema sanse da se izmelje.bude ananas ipak za mene

kad sam u mlinu pital za klice samo su me blijedo pogledali,a kad sam im rekel za kaj mi treba rekli su da ih ne zajebavam

Re: Pšenične klice 28 Stu 2011 20:41 #6121

  • žac
  • Izvan mreže
  • DOMAĆIN
  • Postovi: 1751
www.cak-mlinovi.hr/?what=asortiman

Kao što sam rekao, da bi se dobilo brašno, bilo crno ili bijelo, klica se mora odstraniti. Zato jer ima u sastavu dosta masnoća i brašno bi brzo užegnulo. Klica se ne baca, ili se odvaja kod normalnih proizvodnja modernog doba jer je skupa, ili se miješa sa ukupnim ostacima od zrna kao stočno brašno što je rijetka pojava danas.
Sad da netko nešto radi na svom radnom mjestu a nezna što radi u današnje vrijeme i nije nešto čudno.

Gore recimo ima ozbiljan mlin i naravno razni proizvodi u njemu.

Re: Pšenične klice 28 Stu 2011 22:10 #6124

  • petar
  • Izvan mreže
  • Platinum Fisher
  • Postovi: 803
U kojoj meri przene psenicne klice mogu zameniti sirove i da li ih uopste mogu zameniti u mixu.

Re: Pšenične klice 29 Stu 2011 12:26 #6127

  • žac
  • Izvan mreže
  • DOMAĆIN
  • Postovi: 1751
Sampo u nekim djelovima nutrijenata koje posjeduje. Sirove daleko bolje.

Zahvalu/e je/su izjavio/li sljedeći korisnik/ci: petar

Re: Pšenične klice 30 Stu 2011 14:11 #6158

  • OKUMA
  • Izvan mreže
  • Junior Fisher
  • Facebook: Stolarija Hegedić
  • Postovi: 33
pšenične klice u dm-u

250g = 8,50 kn

Re: Pšenične klice 30 Stu 2011 19:36 #6162

  • zoki
  • Izvan mreže
  • Senior Fisher
  • Postovi: 75
OKUMA napisao:
pšenične klice u dm-u

250g = 8,50 kn

u Mulleru 250gr. = 6,50kn;)

  • Stranica:
  • 1
BA background